Blog

Kategorie
Kloubyoobr1
Trénink

Bolesti svalů a kloubů

Bolestivost kloubů a svalů, ať v zátěži nebo v denním životě, může být nepříjemná až velmi limitující záležitost. Náhodné píchnutí nebo kontinuální bolest je většinou velmi otravná záležitost. Jak k tomuto problému přistupovat a jak jej řešit? V tomto článku se budeme věnovat dlouhodobým problémům.

Cholesterol4-1024x436
Výživa

Tuky: 2. díl – Cholesterol

Cholesterol je přirozenou součástí každé naší buňky. Pro člověka je esenciální živinou – tukem, který podporuje pevné zdraví, imunitu a mentální pohodu. Pro sportovce je důležitý z důvodu svalového růstu a regeneraci. Pro ženy kvůli hormonální rovnováze a reprodukci. Pro maminky je látkou důležitou pro zdraví a vývoj miminka.

zaciname-trenovat
Trénink

Začínáme trénovat: 1. díl – Běh

„Pokud běháš, jsi běžec. Nezáleží na tom, jak daleko běháš, nebo jak rychle. Nezáleží na tom, jestli je to dneska poprvé, nebo běháš už dvacet let. Neexistuje žádná zkouška, kterou bys musel projít, žádné oprávnění, které bys měl získat, žádná členská karta, kterou bys mohl obdržet. Prostě jenom běhej.“

Tuky-16x9
Výživa

Tuky: 1.díl – Saturované tuky

Kvalitní saturované tuky z živočišných a rostlinných zdrojů jsou pro tělo koncentrovaným zdrojem energie, větším než proteiny a mnohem větším než karbohydráty. Je to z důvodu navození pocitu sytosti, tráví se pomalu a poskytují tak dlouhotrvající energii. Zajišťují nám tak stabilní fyzickou energii a mentální fokus. Měly by být tedy součástí každého jídla.